lauantai 14. marraskuuta 2015

Glögeistä vielä pari sanaa...Viime viikolla  kävin isolla kirkolla ja tietenkin myös Stockmannilla. Suuntasin tietenkin jouluosastolle, mutta siihen palaan myöhemmin. Huomasin alakerran jouluosastolla hyllyillä useita eri glögejä.
Hyllyiltä löytyi mm. Hans Välimäen vuosikertaglögi, joka oli minulle ihan uusi juttu. Onko näitä ollut aiemminkin? Ainakaan täällä meillä päin en ole Välimäen glögeihin ennen törmännyt. 

Sitten löytyi Porvoon Fabrikin Mingla-glögiä vaaleena ja tummana, kuten Välimäen glögeissäkin.  
Vielä oli tarjolla Hommanäsin vaalea ja tumma jouluglögi.
Kaikki nämä minulle ihan uusia. Siinäpä riitti maalaisserkulla ihmettä, kun kotona kattilaan on tavannut lirahtaa vain Marlin (tai vastaavaa) jouluglögiä :D  
Pitkäripasesta tuttuja ovat entuudestaan toki juuri tämän vuoden vuosikertaa jo maisteltu Blossa sekä viime vuodelta testattavaksi saadut Lignell&Piispasen erinomaiset Loimu- ja Lumoava -glögit.

Itse en ole koskaan kokeillut tehdä glögiä.
Onko kukaan teistä tehnyt? Ohje olisi kiva :)
Ja mikä mahtaa olla teidän lemppariglögi? Vinkkejä otetaan vastaan :)Ps. Kotimatkalla hoksasin, etten ymmärtänyt ostaa yhtään noista Stockalla olleista glögeistä maisteltavaksi... Ihmettelin vain. Tavan blondi! :D4 kommenttia:

 1. On siinä glögejä kerrakseen : ) Tuota Hans Välimäen glögiä on ollut ainakin parina vuonna aikaisemmin. Idea taitaa olla, että joka vuosi se olisi hieman eri makuinen. Itse maistelin sitä ensi kerran viime vuonna. Huomasin, että sitä ei kannata kovin kuumana alkaa hörppiä, vaan antaa sen ikään kuin tekeytyä hetken, niin maut tulee paremmin. Ei perinteisen glögin makuinen, vaan ihan omanlaisensa. Tykkäsin tosi paljon. Tämän vuoden makua en ole vielä testannut, mutta glögipullo on venttaamassa korkkaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. No hitsi! Täytyy pitää silmät auki, jos löytyisi ihan täältä kotipuolestakin noita! Sitä on liian kaavoihinsa kangistunut ja silmä huomaa hyllyistä vaan ne tutut perusjutut :)
   Kiitos ♥

   Poista
 2. Mäkin haluaisin kokeilla tehdä glögiä itse.

  Mä kävin hakemassa Blossan alkoholitonta glögiä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Minä taas eilen kannoin kaupasta lasten toiveesta ihan VIP-glögiä :)

   Poista

Kiitos ♥

Muumimuki 🤍

Aurinkoinen pakkasaamu ja uusi muumimuki 🤍 Pidän kovasti näistä mukeista, jotka on kuvitettu alkuperää kunnioittaen. Ajatuksissa viliste...