lauantai 31. lokakuuta 2015

Pyhäinpäivä ...vai sittenkin Halloween?


Tämän päivän ohjelmassa on ollut jälleen kiertäminen kolmella eri hautausmaalla vieden kynttilät rakkaiden läheisten poisnukkuneiden haudoille ♥
Yleensä olemme käyneet illalla, jolloin kynttilämeri on ollut vaikuttava näky. Tänä vuonna kävimme poikkeuksellisesti päivällä, mutta siitä huolimatta oli tunnelmallista. Ja haikeaa... ♥
Pyhäinpäivänä ollaan myös askeleen lähempänä joulua!
...ensi kuun jälkeen on jo joulukuu!

Minua ohuesti harmittaa tämän päivän korostuminen entistä enemmän Halloween-juhlintana. Jopa päiväkodeissa ja kouluissa vietetään isoja juhlia. Meilläkin kävi tänä vuonna karkki&keppostelijoita jokunen porukka. En ollut ollenkaan osannut varautua. Ensimmäiset kävivät jo eilisiltana. En ole erityisen harras ihminen, lähinnä tapakristitty, mutta joissakin asioissa kristilliset arvot ovat minulle tärkeitä.

En silti ole kukkahattutätinä vastustamassa Halloween-juttuja, olihan omakin lapseni kaverillaan tänään kyseisissä merkeissä. Ja ihaillen katselen instassa ja blogeissa kuvia upeista tarjoiluista ja vaivannäöistä koristeluissa! Ja ovathan ne kurpitsat kivoja :)

Mitä mieltä te olette?
  
Tänään avasin Halloween-juhlinnan sijaan torttukauden! :)
Yleensä teen ensimmäiset isänpäivänä (koska ovat miehen herkkua), mutta tänä vuonna oltiinkin aikaisessa. Luumumarmeladit odottavat vielä kaupassa, laitoin torttuihin lemppariani, omena-kanelimarmeladia ♥

Tästä se lähtee joulun makustelu!
... tai no, onhan niitä suklaita kyllä jo tovi maisteltu.... :D


8 kommenttia:

 1. Täällä toinen ohuesti harmistunut. Minusta Pyhänpäivä ja Halloween eivät vain kuulu yhteen... En oikein ymmärrä miksi koulut ovat niin innostuneet aiheesta. Blääh sanon minä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Onpa kiva kuulla, että meitä on muitakin... ♥

   Poista
 2. Minäkin ajattelen samoin halloweenin ja pyhäinpäivän vietosta, no onneksi voimme itse kukin kuitenkin valita miten päivää vietämme. Minäkin kävin aamulla haudoilla kynttilät viemässä ja samoin ensimmäiset torttutaikinat ostettu, josko tänään lasten kans leivottaisiin :)

  VastaaPoista
 3. Mä oon joskus kaverin luona käynyt halloween -juhlissa, mutta muuten ei päivää ole tullut juhlittua. Ei siis kylläkään ollut mitään pukuja vaan vietettiin iltaa kaverin luona.

  Tota Karkki tai kepponen -juttua en ole kyllä Suomessa huomannut ja olen muutenkin ajatellut, että Suomessa palmusunnuntai on enemmän semmoinen milloin käydään virpomassa ja karkkia "pyytämässä". Tosin nykyään sekin on varmaan kääntynyt siihen, että halutaan rahaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Minäkin ihan mielelläni annan palkan virpojille, saanhan itse kauniin koristellut oksan tilalle :)

   Poista
 4. Samaa mieltä sinun kanssasi tuosta. Jotenkin alkaa mennä överiksi tämä touhu Halloweenin suhteen.

  Keppostelusta sen verran, että kerran oli tuttavien portaille revitty rullallinen vessapaperia kepposena, kun ei ollut karkkia... Että semmoista "kivaa pikku puuhastelua".

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. No huhhuh.. Tässä meillä onneksi käy tuttuja lapsia naapurista ja luulen, ettei kepposiin oltu kauheasti varauduttu :)
   Mutta kun itse viettäisi mieluiten rauhallista iltaa eikä ravaisi ovella katsomassa "hirviöitä"...

   Poista

Kiitos ♥